Het is ruim tien maanden sinds de heropening van Rob Lanckohr – Atelier voor Juwelen. Met een rigoureuze verbouwing veranderde het karakter van onze zaak volledig. Het accent verschoof van het verkopen naar het 3D-ontwerpen en smeden van juwelen.

We zijn heel blij met het open atelier dat door de verbouwing is gerealiseerd. We zien dat mensen vaker spontaan binnenlopen om Rob aan het werk te zien. Het aantal opdrachten voor op maat gemaakte sieraden neemt toe en voor onze workshops is nu een wachtlijst. De ontwerpopdrachten variëren van manchetknopen met initialen tot het verwerken van een vingerafdruk, as of haarlokje van een overledene in een hanger.

De productietijd voor een maatwerksieraad is zes tot tien weken. Na een uitgebreid gesprek met de klant tekent Rob een aantal voorstellen uit in het 3D-ontwerpprogramma. Het uiteindelijke ontwerp wordt met een 3D-printer geprint in kunststof zodat u precies kunt zien hoe het wordt en het sieraad kunt passen. Vervolgens wordt het gegoten in het gekozen edelmetaal. Tot slot werkt Rob het sieraad af door het te polijsten en eventueel een steen of kettinkje eraan toe te voegen. Het materiaal en het gewicht zijn bepalend voor de prijs. Dat betekent dat er voor ieder budget iets mogelijk is en een sieraad op maat niet duurder hoeft te zijn dan een ‘standaard’ sieraad.
Meer weten? Loop gerust een keer binnen.