“Creëren, smeden, vormen
zichtbaar maken. Dat is wat
ik het liefste doe.”

De eindeloze mogelijkheden van 3D-ontwerp

Een aantal jaren geleden volgde Rob een opleiding tot 3D-ontwerper van sieraden. “Ik geloof dat de vraag naar sieraden altijd blijft bestaan. Maar je moet wel met je tijd meegaan. Ik nam deze zaak over van mijn vader. Helaas zie ik steeds minder jonge mensen die voor dit vak kiezen. Er vindt hierdoor vrij weinig innovatie plaats. Dat is de reden dat ik me het 3D-ontwerpen eigen heb gemaakt.”

De ontwerpopdrachten variëren van manchetknopen met initialen tot het verwerken van een vingerafdruk, haarlokje of as van een overledene in een hanger. Maar ook een kindertekening of foto kan worden omgezet naar een driedimensionaal sieraad. “De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs ík heb die nog niet allemaal ontdekt. Ik laat me dan ook graag uitdagen door klanten.”

“Het maken van een maatwerk sieraad is vaak een emotioneel proces. Er zit altijd een persoonlijk verhaal achter. Of het nou voor jezelf is, of een cadeau voor een geliefde; je weet zeker dat iemand dat sieraad zijn hele leven zal bewaren. Daarom is het zo belangrijk dat klanten rustig de tijd nemen om na te denken wat ze precies willen. Wij kunnen daar natuurlijk bij adviseren. Ikzelf neem ook de tijd om te komen tot het perfecte ontwerp. Het kan echt een zoektocht zijn. Soms laat ik een sieraad in kunststof printen, zodat de klant het al kan passen en zodat we het ontwerp eventueel nog kunnen aanpassen.”

Denkt u erover om een maatwerk sieraad te laten maken door Rob? Loop gerust eens binnen of bel ons voor een afspraak.

“Door de verbouwing van de zaak tot Atelier voor Juwelen is goudsmid Rob Lanckohr nog meer in zijn element.”

Het 3D proces
in 3 stappen

Uw wensen bespreken
Samen met Rob bespreekt u uw wensen. Is het sieraad voor u zelf of is het een Cadeau? Wat moet het vertellen? Welke uitstraling en materialen vindt u mooi? Op basis hiervan maken we een prijsopgave.

De eerste schetsen
We gaan aan de slag met uw ideeën en gedachten. Deze worden uitgewerkt tot een of meerdere 3D-schetsen.

Gieten en afwerken
Het definitieve ontwerp wordt gegoten in zilver en goud volgens de ‘verloren wasmethode’. Daarna weken we het af tot het uiteindelijke sieraad met polijsten, het bevestigen van edelsteentjes of een kettinkje.

Maatwerk
Een greep uit onze eigen ontwerpen.