“Mijn vader schiep een prachtige zaak. Een fundament dat ons in staat stelt onze ideeën te verbinden met de wensen en dromen van onze klanten en ze samen te verwezenlijken.” —Rob

Atelier voor Juwelen
Rob Lanckohr – Atelier voor Juwelen, wordt gerund door Rob en Chantal Lanckohr. Het echtpaar ontmoet elkaar in 1993 tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC). Chantal: “Ik was hostess tijdens het WMC en zat op de hotelschool.” Toen Rob de hostessen een ketting met het logo van het WMC cadeau gaf, leerden ze elkaar kennen. Dik twee jaar later gaat het stel samenwonen aan de Poststraat in Kerkrade. Rob werkte toen al in de juwelierszaak van zijn ouders (Eug Lanckohr). In 1997 nemen ze de zaak van Rob’s ouders over en bouwen het in de jaren daarop uit tot hun ‘Atelier voor Juwelen’.

“In 1997 nemen we de zaak van Rob’s ouders over en maken we er ons ‘Atelier voor Juwelen’ van.”

1958
Oprichting Lanckohr door mijn vader en klokkenmaker Eug.

1985
Ik start mijn studie tot diamantair gemmoloog in Antwerpen.

1993
Ontmoeting met de liefde van mijn leven Chantal.

1997
We nemen samen de zaak van mijn ouders over.

Passie voor vormgeven
Rob: “Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Dat begon al op jonge leeftijd toen de liefde voor mijn vak tot bloei kwam tijdens een wedstrijd van Coca Cola. Ik werd uitgedaagd om op zes manieren het Coca Cola logo na te maken en koos ervoor om van het logo sieraden te maken. Prompt won ik de hoofdprijs. Het was net dat zetje dat ik nodig had om naar Antwerpen te gaan en me – in het hart van diamantindustrie – op te laten leiden tot goudsmid. Ik nam, na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan, de zaak van mijn vader over. Een prachtige zaak, die ons in staat stelde onze ideeën te verbinden met de wensen en dromen van onze klanten.

“Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Dat begon al op jonge leeftijd toen de liefde voor mijn vak tot bloei kwam tijdens een wedstrijd van Coca Cola.”

Vakmanschap
Een traditionele ambachtsman is Rob niet. Hij is eerder een eigentijdse vakman die de vlam en het aambeeld nauwelijks nog nodig heeft. Bij het ontwerpen past hij de nieuwste technieken toe, zodat hij samen met zijn klant een 3D schets kan maken van ideeën en gedachtegangen. Om deze vervolgens met ongekende precisie te vervaardigen. Een eeuwenoud vak in een moderne jas. Rob: “Wat mij motiveert? De wens van de klant vertalen in een bijzonder ontwerp, waar ik vervolgens in het creëren uitdagende technieken op kan toepassen.”

“We staan voor onze klanten klaar met adviezen, tips, inspiratie én een kopje koffie.” 

Ons Team
Het team van Rob Lanckohr bestaat uit mensen met een passie voor sieraden en gastvrijheid. Ze staan dicht op hun klanten. Lanckohr is daardoor een zaak waar mensen graag komen. De deur staat er altijd open.

” We hebben passie voor sieraden én gastvrijheid.”

Fabiënne Segers
Werkzaam sinds 1991.
Ze is er komen werken net nadat Rob in de zaak kwam. Haar ouders hadden een slagerij en ze was dan ook compleet anders opgeleid. Toch heeft ze zich het vak helemaal eigen kunnen maken. “Ik heb veel geleerd. Mijn werk varieert van het inzetten van batterijen, het inrichten van de etalage tot het graveren van sieraden en het doen van de administratie.”

Monique Lenkens
Werkzaam sinds 2006.
Monique kan zich geen betere werkgever voorstellen. Met veel plezier helpt ze klanten en voorziet ze van advies. “Ik krijg veel ruimte en tijd om met mensen een band op te bouwen. Zo kan ik ze van het beste advies voorzien.”

Ilona Göbbels
Werkzaam sinds 1994.
Ilona geniet dagelijks van de prettige werksfeer en de omgang met klanten. Ze is per toeval bij Lanckohr komen werken, nadat oud-collega Ria haar er introduceerde. “Lanckohr is heel service-gericht. Hier staat de klant echt centraal.”

Rob Lanckohr
Werkzaam sinds 1991.
In Antwerpen volgt hij van 1985-1988 een studie tot diamantair gemmoloog. De afgelopen jaren legt hij zich meer toe op 3D ontwerpen. Daar waar de ambachtsman veelal blijft hangen in tradities en oude gebruiken, gaat Rob met zijn tijd mee. Met respect voor het verleden, voor het vak van toen. “Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Ik ben creatief.”

Chantal Lanckohr
Werkzaam sinds 1999.
De vraag en de behoefte van de klant staan bij Chantal centraal. Met haar horeca-achtergrond straalt ze in alles gastvrijheid uit. “Ik ben heel erg een pleaser. Het voelt zo leuk om iemand iets extra’s te geven.”